ds-image-car-on-highway-large-format

Riskutbildningen omfattar två delar

Riskutbildning 1, “Riskettan”, är en teoretisk utbildning som är obligatorisk. Utbildningen handlar om riskfyllda beteenden i trafiken, så som trötthet, stress, alkohol samt övriga droger. Du kan med fördel boka in “Riskettan” hos oss tidigt i din körkortsutbildning.

Rapportering till Transportstyrelsen – Efter genomförd utbildning rapporteras du elektroniskt till Transportstyrelsen.

Körkortsportalen hittar du mer nyttig information angående riskutbildning 1.

Riskutbildning 2, “Risktvåan”, är halkbana inklusive hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Detta skall göras i slutet av din utbildning. Din lärare rekommenderar dig när du skall boka in dig på  Trafikövningsplats.

En godkänd riskutbildning är giltig i 5 år.

Både del 1 och 2 måste vara genomförda och godkända innan kunskapsprov och körprov genomförs.

Bokning av kurs

“Riskettan”:

Att delta vid ett kurstillfälle kostar 700 kr per deltagare, i priset ingår fika. För att se lediga kursdatum går du in under fliken “Boka” där du också kan boka in och betala din plats på kursen. Vid frågor ring 019-33 15 33.

“Risktvåan/Halkan”:

Att delta vid ett kurstillfälle kostar 2 300 kr per deltagare, i priset ingår färd till och från Ytongbanan i Kumla samt smörgås och dryck. För att boka kontakta din trafiklärare så ni tillsammans kan planera när det är passande för dig att ta denna kurs. För elever som ej är inskrivna på trafikskolan kräver vi att eleven kör minst en körlektion för att därigenom göra en bedömning om eleven i fråga är redo för “Risktvåan”. Vid frågor ring 019-33 15 33.

Vi har Riskettan och Risktvåan på Engelska och Arabiska vid förfrågan!

We have Riskone and Risktwo in English and Arabic on request!

Vid frågor ring 019- 33 15 33 eller 070- 731 17 44.

Translate »