motorcycle-highway

Moped klass 1 | AM-körkort

Moped klass I är en moped som är konstruerad för en hastighet av högst 45 km/timmen. En sådan moped är ett registreringspliktigt fordon och ska ha registreringsskylt.

Åldersgränsen för AM är 15 år.

Prislista

STARTPAKET AM KÖRKORT – DU SPARAR 1260 KR
Teori 10 timmar ingår
Körning 4 timmar ingår
Böcker ingår
Datafrågor ingår
Pris: 4000 kr
Ordinarie priser
Körlektion 60 min 840:-
Teorikurs, böcker, datafrågor 1900:-

Följ dessa enkla steg till ditt AM-körtkort

 • KÖRKORTSTILLSTÅND

  För att kunna genomföra de obligatoriska körlektionerna på trafikskolan måste du först ansöka om körkortstillstånd. Hör av dig till oss så planerar vi in en tid då vi hjälper dig med ansökningshandlingarna. Syntestet gör du smidigast hos en optiker. Det tar i regel 1-2 veckor från det att alla handlingar inkommit tills du får ditt körkortstillstånd.

 • TEORI

  Den obligatoriska teorikursen är på 8 timmar. Teorin syftar till att skapa förståelse och kunskap om hur du bör tillämpa de regler och bestämmelser som gäller vid körning i trafik. Efter teorikursen arbetar du självständigt med våra instuderingsfrågor. Samtliga prov kan göras hemifrån istället för på trafikskolan om det passar dig bättre.

 • PRAKTIK

  Fyra timmar obligatorisk körutbildning. Körövningarna syftar till att skapa ett säkert handhavande av mopeden. Vi övar start och stopp, styrning och balans samt, inte minst, bromsning i olika farter under olika förutsättningar. Vi kommer även öva i lättare stadstrafik och på mindre landsvägar.

 • KUNSKAPSPROV PÅ TRAFIKVERKET

  Du gör provet på en dator. Kunskapsprovet består av 65 frågor. Du måste ha svarat rätt på minst 52 av de 65 frågorna i provet för att bli godkänd.

 • NÄR FÅR DU DITT AM KÖRKORT?

  Har du fotograferat dig på Trafikverkets förarprovskontor tillverkas och levereras ditt körkort inom några dagar.

Translate »