motorcycle-highway

Moped klass 2 | Förarbevis

Moped klass 2 är en moped som är konstruerad för en hastighet av högst 25 km/timmen med en motor vars effekt inte överstiger 1 kilowatt. Moped klass 2 är inte registreringspliktig och ska därmed inte ha en registreringsskylt.

Åldersgränsen för moped klass 2 är 15 år.

Prislista

Pris: 1900 kr för hela utbildningen inklusive moms.

Vid omprov moped klass 2 tillkommer en avgift på 40 kr.

Följ dessa enkla steg till ditt förarbevis

 • TEORI

  Den obligatoriska teorikursen är på 8 timmar. Teorin syftar till att skapa förståelse och kunskap om hur du bör tillämpa de regler och bestämmelser som gäller vid körning i trafik.

 • PRAKTIK

  För moped klass 2 krävs ej praktisk körning, du behöver inte heller söka körkortstillstånd.

 • EXAMINATION

  Provet är teoretiskt och görs via våra datorer . Det är 35 frågor där du måste ha minst 28 rätt. Du kan boka in en provtid först när du klarat frågorna på elevcentralen. Första teoritestet ingår o kursavgiften. Sedan kostar varje omprov 50 kr.

 • NÄR FÅR DU UT DITT FÖRARBEVIS?

  Efter godkänd examination rapporterar vi till Trafikverket som i sin tur utfärdar ditt förarbevis. Utöver vår kursavgift tillkommer en kostnad på 120 kr för att Trafikverket ska tillverka förarbeviset. Denna avgift kan du betala in innan examinationen om du vill ha ditt förarbevis så snart som möjligt. Tänk på att du inte får köra förrän du håller förarbeviset i handen.

Translate »